Historien bag Kaptajn Grøn

Da jeg fik rundet de første par skarpe hjørner i livet, og kom ud på den anden side af den tætte tåge af egoisme, usårlighed og verdensmester-drømme, begyndte jeg at tænke. Du ved, nærmest som en genstart af hele systemet, hvor man begynder at se tilværelsen fra et andet og mere bevidst synspunkt. Hvilket aftryk ønsker jeg egentlig at sætte på denne verden?

Jesper Asbirk, stifter og ejer af Kaptajn Grøn.

Jeg har altid været drevet af at bygge noget fra bunden og se det vokse. På den baggrund er det måske mystisk at der skulle gå 41 år før jeg fandt på at bygge en virksomhed, men 2020 blev altså året hvor det skete. Idéen? Den kom til mig en dag i bilen på vej hjem fra arbejde.

I det lille Kaptajn Grøn-hjem har vi kun været småbørns-forældre i en håndfuld år, og alligevel er vi ved at drukne i legetøj. Diverse højtider, mærkedage og generøse bedsteforældre sikrer en konstant strøm af legetøj ind på børneværelset, og det kræver efterhånden veludviklede Tetris-skills at rydde op og finde plads til det hele. Desuden er alt for meget af det noget elendigt bras som hverken er godt for børn, miljø eller pengepung.

Vi er helt sikkert ikke de eneste der har det sådan, og dér i bilen slog det mig så: Det kan vi gøre meget bedre! Da idéen først var født var der ingen vej uden om, og det blev startskuddet til at Kaptajn Grøn blev sat i verden som et resultat af min personlige system-genstart.

Velkommen til!

Vision og værdier

Jeg vil bygge en virksomhed som genererer værdi. Det giver måske sig selv, men jeg mener ikke den slags værdi der kan måles i kroner og øre. Navnet og virksomheden Kaptajn Grøn skal forbindes med værdi af den blødere slags, den slags der netop kan sætte et aftryk på denne verden.

Mere specifikt skal min virksomhed støtte op om, og tage et initiativ i forhold til den stigende fokus på miljøet og så skal den bidrage aktivt til at udsatte børn og unge både i Danmark og resten af verden får bedre muligheder for at trives. Således er Kaptajn Grøn bygget på et trekløver af værdier der skal være den røde (eller grønne) tråd i alt hvad vi gør.

Bæredygtighed

Kaptajn Grøn skal bidrage til at denne verden forbliver et godt sted at leve i mange generationer fremover. Med en cirkulær tankegang går vi langt for at istandsætte og genbruge legetøjet så længe som muligt.”

Social ansvarlighed

”Kaptajn Grøn’s succes skal bidrage til velgørende formål i en erkendelse af at vi alle har et ansvar for at hjælpe dem der har større udfordringer end os selv. Både her hjemme i andedammen og med et større perspektiv til resten af verden.”

Medlemsservice

”Kaptajn Grøn er kun en platform for ønsket om at bidrage til en bedre verden. Vi kan intet gøre i den sammenhæng uden tilfredse medlemmer, og derfor vil vi gå langt for at være imødekommende og lydhøre med henblik på at sikre den gode og retfærdige medlemsservice.”